КУЛТУРА

Зубин Мехта одржао прву пробу са Београдском филхармонијом /фото/

Диригент Зубин Мехта данас је одржао прву пробу са Београдском филхармонијом пред наступајући Гала концерт на Коларцу поводом стогодишњице оркестра у уторак, 20. јуна, саопштила је Београдска филхармонија.
Sputnik
У саопштењу се наводи да је концерт на Коларцу распродат за само неколико дана.
Овим наступом почиње регионална турнеја у оквиру иницијативе Отворени Балкан, па ће легендарни диригент предводити Филхармонију на концертима у Тирани 22. јуна и Скопљу 24. јуна.
Зубин Мехта на проби са Београдском филхармонијом
На почетку прве пробе, музичари су Мехту поздравили великим аплаузом, а он им је честитао јубилеј и отпоздравио на српском језику, наводи се у саопштењу Филхармоније.
„Честитам вам рођендан, веома сам срећан што сам поново овде, уживам док вас све гледам“, речи су које је Мехта упутио оркестру.
Зубин Мехта на проби са Београдском филхармонијом
На програму сва три концерта су Симфонија бр. 7 Лудвига ван Бетовена и „Фантастична симфонија“ Хектора Берлиоза која је такође била на репертоару првог концерта који је Мехта (87) одржао са Филхармонијом, давне 1958. године.
Зубин Мехта на проби са Београдском филхармонијом
Након Гала концерта на Коларцу 20. јуна, следе наступи у згради Националне опере Тиране 22. јуна и у Филхармонији Републике Северне Македоније 24. јуна.
КУЛТУРА
Зубин Мехта уочи концерта са Београдском филхармонијом: Музиком градимо мостове
Коментар