РУСИЈА

Одговор Москве на 11. пакет санкција ЕУ: Проширен списак лица којима је забрањен улазак у Русију

Москва је као одговор на 11. пакет санкција Европске уније Русији значајно проширила списак представника ЕУ, којима је забрањен улазак у земљу, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.
Sputnik

„Европска унија наставља да покушава да изврши притисак на Русију путем једностраних рестриктивних мера. Москва сматра да је усвајање 11. пакета санкција ЕУ нелегитимно и да подрива међународно-правне прерогативе Савета безбедности Уједињених нација“, наводи се у саопштењу.

Према саопштењу, новим узвратним санкцијама Москве обухваћени су представници безбедосних структура, државних и комерцијалних организација земаља ЕУ, грађани чланица ЕУ, који су умешани у пружање војне помоћи Кијеву.
Улазак у Русију ће, према МИП-у бити забрањен представницима европских структура, одговорним за увођење санкција Русији и онима који покушавају да подрију односе Москве са другим државама.
У саопштењу се истиче да се ограничења такође односе на парламентарце држава ЕУ, који промовишу конфронтациону агенду против Русије.
МИП је поручио да ће све непријатељске акције западних земаља и надаље добити благовремен и адекватан одговор.
Раније данас естонско Министарство спољних послова саопштило је да је на снагу ступио 11. пакет санкција против Русије.
РУСИЈА
Лондон: Санкције остају док Русија не исплати компензацију Кијеву
Коментар