РЕГИОН

Амбасада Русије: Изјаве из Сарајева о плану А и плану Б – наратив Запада

„Нажалост, поједини политичари у Сарајеву постали су зависни од такве реторике, позивајући ‘Великог брата‘ да обави све ‘прљаве послове‘“, навели су из Амбасаде Русије у Сарајеву, одговарајући на изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза у вези са последњим одлукама Народне скупштине Републике Српске.
Sputnik
Главни разлог изјава министра одбране Хелеза, осим личне фрустрације, јесте и наратив који намеће колективни Запад, дословно засићен пријетњама, ултиматумима и самовољним санкцијама, наводе из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.
„Нажалост, поједини политичари у Сарајеву постали су зависни од такве реторике, позивајући ‘Великог брата‘ да обави све ‘прљаве послове‘ и казни непослушне, који се, као и у неким временима, проглашавају непријатељима народа“, истакли су из руске Амбасаде на питање Срне да прокоментаришу Хелезову изјаву да има разрађен „план А“ и „план Б“ уколико Тужилаштво БиХ или Кристијан Шмит не реагују након што је Народна скупштина Српске усвојила Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ.
Из Амбасаде Руске Федерације наводе да за БиХ постоји само један план „три плус један“ – дијалог, компромис, договор.
„Обавезан предуслов је одсуство спољног утицаја“, истичу из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.
Народна скупштина Републике Српске усвојила је пре два дана Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ након што се овај суд оглушио о захтев из Српске да повуче спорну одлуку о брисању члана 39 Правила о раду тог суда. Овим чланом је предвиђено одлагање седница Уставног суда БиХ ако не присуствује најмање један судија кога је изабрала Народна скупштина Српске.
РЕГИОН
Холбруков потрчко мисли да може да држи предавања Србима: Додик о порукама америчког амбасадора
Коментар