Флаша „шаргареповаче“ продаје се за 1.200 динара, а поред домаћих купаца, за ову ракију су заинтереосвани и у Словачкој, Мађарској, Босни и Херцеговини и Хрватској.
Жена која испред своје куће продаје ово уникатно пиће, преноси портал nsuzivo.rs, каже да је њен деда дошао на идеју да поред виљамовке и дуње, на свом салашу пече и шаргарепу. Она објашњава да је процес печења ове ракије дуг и захтеван, али да, како наглашава, њена породица то ради из љубави.
Додаје да се узгојем шаргарепе у њеној породици сви баве, од најстаријих до најмлађих и да су чак неколико пута учествовали и на познатој бегечкој „Шаргарепијади“.
Бегечка шаргарепа проглашена је за производ са заштићеним географским пореклом 2017. године и због специфичних карактеристика и квалитета постала је трећи сертификован производ на територији Новог Сада, а друга заштићена шаргарепа у Европи.