МУЛТИМЕДИЈА

Дан после суперћелијске олује – како сада изгледа Београд /фото/

Након тропских врелина које су задесиле Србију последњих дана, у среду увече дошло је до великог невремена широм земље. Олујни ветар носио је све пред собом, а дан након „апокалипсе“ последице су видне и у престоници.
Sputnik
1 / 12

Јак ветар у Београду обарао је дрвеће, носио кровове, рушио кранове...

2 / 12

Падали су делови кровова и фасада, летели предмети са тераса, услед чега је неколико лица задобило лакше телесне повреде.

3 / 12

Екипе ЈКП „Зеленило-Београд“ од ноћас су на више од 300 локација интервенисале како би санирале последице невремена које је синоћ захватило главни град.

4 / 12

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да су све расположиве екипе јавних комуналних предузећа Београда од самог почетка олује биле на терену, као и да тренутно активно раде на санацији штете, која ће, како је навео, трајати од седам до 10 дана.

5 / 12

Комуналне службе имају пуно посла како би порушена стабла била уклоњена са улица и тротоара.

6 / 12

Услед квара изазваног невременом, поједини делови Чукарице нису имали струје дуже од 18 сати.

7 / 12

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да невреме није изазвало веће последице на самој инфраструктури.

8 / 12
Косанчићев венац након невремена
9 / 12

Дошло је и до пада два крана на Новом Београду за чију истрагу је надлежна грађевинска инспекција, али надлежни указују да постоји могућност да би до пада дошло и да је кран био потпуно обезбеђен због јачине олује.

10 / 12

На територији града Београда, због последица временске непогоде, Ватрогасно-спасилачка бригада Београд је интервенисала 34 пута са 105 ватрогасаца и 35 возила, од чега пет пожара, девет техничких интервенција услед палих кровних конструкција и 20 интервенција због палог дрвећа.

11 / 12

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење због могућих временских непогода до 22. јула.

12 / 12

„Област од Алпа, преко западног Балкана и Србије до региона Карпата до суботе увече (22.07.) очекује јака грмљавинска активност. Развоји суперћелијских облака локално ће бити веома снажни и брзопокретни, премештаће се са запада-северозапада ка истоку уз појаву крупног града (пет цм у пречнику), краткотрајно олујне ударе ветра (24 м/с),и изоловано и орканске ударе ветра (28 м/с)“,наведено је у упозорењу.

Коментар