СПОРТ

„Пооштрена правила“ ФСС шаљу Колубару у трећу лигу!

Фудбалском клубу Колубара одузета је лиценца и биће избачен у Српску лигу, одлучио је Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије.
Sputnik
Како преноси Журнал, Одбор за хитна питања ФСС-a донео одлуку о пооштравању правилника о лиценцирању који ће се убудуће примењивати, а на основу тога Савез је Колубари одузео лиценцу због лажних података које је доставила.
Због тога ће Заједница ће Лазаревчане искључити из чланства, док ће их Етичка комисија суспендовати због кршења етичког кодекса.
Што се тиче лиценце, Колубара је прекршила два правила - нема директора-генералног секретара у администрацији (од краја претходне сезоне), а стадион има 1.910 столица, док је минимум за такмичење у Суперлиги 2.000 седећих места.
Лазаревчани ће бити пребачени у трећи ранг такмичења, Суперлига као што је и планирано остаје са 16 клубова, а одлука како ће се попунити Прва лига Србије биће донета током недеље. Незванично, Лозница слови за фаворита да добије то место.
Колубара је раније кажњена са девет бодова због намештања резултата, а након што је Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) смањио казну на шест бодова, ФСС је био принуђен да поново реагује како би се испунили услови за такмичење на свим нивоима.
СПОРТ
Млади Србин је положио први велики испит /видео/
Коментар