СПОРТ

Неочекивани сусрет на аеродрому: Легенда испратила Партизан за Баку /фото/

Фудбалери Партизана отпутовали су за Азербејџан, где ће у четвртак одиграти први меч 3. кола квалификација за Лигу конференције. Пут Бакуа испратио их је њихов некадашњи тренер Мирослав Ђукић, који се игром случаја затекао на аеродрому „Никола Тесла“.
Sputnik
Партизан ће европску премијеру ове сезоне имати у четвртак од 18 часова против екипе Сабах, и биће то прилика да се види имају ли црно-бели капацитет да се домогну трећег по јачини европског такмичења.
Мирослав Ђукић
Срећу на том путу пожелео им је Мирослав Ђукић, који је у два наврата седео на клупи клуба из Хумске. Некадашњи везиста црно-белих и репрезентативац Југославије, водио је Партизан 2007. године, као и током сезоне 2017/18, а клуб је тада играо брз и ефикасан фудбал.
Пут Азербејџана кренуло је 24 фудбалера за које се одлучио шеф стручног штаба Игор Дуљај.
На списку су: Јовановић, Стевановић, Радулашки, Филиповић, Стојковић, Марковић, Саничанин, Илић, Антић, Шеховић, Белић, Стјепановић, Шћекић, Кануте, Мирчетић, Северина, Натхо, Пантић, Калулу, Мениг, Трифуновић, Николић, Баждар и Салдања.
Први меч биће одигран у четвртак у Бакуу, док је реванш 17. августа у Хумској.
У случају да Партизан, који је фаворит у двомечу са Сабахом, буде успешан, очекује га дуел плеј-офа у ком ће за ривала имати победника двобоја Нордсјеланд - Стеауа.
Партизан је оставио одличан утисак у уводна два кола Суперлиге Србије, где је сакупио четири од максималних шест бодова. Несрећно је примио гол у дубокој судијској надокнадни на тешког гостовању екипи ТСЦ у Бачкој Тополи, док је недељу дана касније рутински изашао на крај са Војводином - 2:0 на стадиону „Карађорђе“.
СПОРТ
Готово је – „српски син“ се обећао вицепрваку Европе
Коментар