ДРУШТВО

"Плаже ће бити слободне": Грци багером покупили лежаљке и сунцобране, Срби остали затечени /видео/

Српски туристи у Грчкој остали су затечени невероватним призором. У Неа Флогити лежаљке и сунцобрани су однети багером, објављено је на "Грчка инфо", групи окупљеној на друштвеним мрежама.
Sputnik
Срби пишу да се инцидент догодио у петак, након што је неком очигледно засметало константно заузимање места на плажама.
"Јуче су у Неа Флогити багером однете лежаљке и сунцобрани са плаже, због заузимања места. Забрањено је остављање лежаљки и сунцобрана и заузимање места, јер плажа није приватна својина", написала је једна чланица ове групе.
Још увек није познато ко је ангажовао багер.
И у месту Неа Каликратија туристи су били изненађени када су комунални радници почели да односе лежаљке и неотворене сунцобране које је неко оставио рано ујутро како би заузео место, пренео је Курир.
Реакције људи су биле различите, од одобравања до осуде јер наводно нема довољно места на плажи за оне који неће да плаћају лежаљке, до духовитих попут - „Јесу проверавали да неко није у води или да није отишао на доручак“.
На Халкидикију у Грчкој већ данима се одржавају протести на којима учесници изражавају незадовољство због тога што барови заузимају превише простора на плажама.
На Родосу је у јуну почео такозвани „покрет пешкира“ стварањем мреже „Амбрела“ коју су формирали грађани који су хтели да укажу на мноштво нелегалних активности на плажама на том грчком острву.
ДРУШТВО
Шири се протест Грка: „Покрет пешкира“ против сунцобрана и лежаљки барова на плажама /видео/
Коментар