СПОРТ

Рус би да буде „краљ бетона“ после Ђоковића

Познато је да је Новак Ђоковић краљ бетона, да је најбољи играч у историји на тој подлози. А, сада Данил Медведев жели то да постане, јер је очигледно да се на тврдој подлози најбоље сналази, мада је доживео неочекивано посрнуће на Мастерсу у Шангају. Не да му се...
Sputnik
Своју жарку жељу да доминира на тврдој подлози најавио је прво у Пекингу када је у полуфиналу избацио Немца руског порекла Александра Зверева.

„Хоћу да освојим све важне турнире који се одржавају на тврдим теренима“, истакао је Рус у Пекингу где се пласирао у полуфинале, али је тамо неочекивано заустављен, након што га је у два сета победио Италијан Јаник Синер - 7:6, 7:6.

Свих мојих 20 титула су освојене у различитим градовима. Волео бих да проширим колекцију, као и да одбраним неке од њих, рекао је Данил, којем се није посрећило да се домогне титуле на азијском тлу.

Рус је имао велика очекивања и на Мастерсу у Шангају из серије 1.000, али је кобан по њега већ у трећем колу био Американац Себастијан Корда, 7:6 (10:8), 6:2.
„Корда је одлично играо, требало је да освојим тајб-рејк, али нисам успео. То је била кључна разлика, тиме сам му дао ветар у леђа и он је почео да игра још боље у другом сету, а ја сам ментално пао. Пропустио сам прилику и идем кући. Осећам се генерално добро, али сам осетио мало умор на терену. Тако то почне када кренеш да губиш. Сад имам више време да одморим, надам се да ћу сто одсто бити спреман за последња три турнира у години“, рекао је Медведев.
Његов највећи проблем је што је Новак и даље на висини задатка и што ће сасвим сигурно словити уз Карлоса Алкараса за главног фаворита на Мастерсу у Паризу, као и на завршном Мастерсу у Торину.
Недавно је Ноле савладао Медведева у финалу УС Опена реванширавши му се за пораз пре две године. Данил је изгубио од Ђоковића и финале у Аустралији.
Уз Новака и Алкараса, Медведев је засигурно најбољи играч на бетону. По резултатима гледано и бољи од Шпанца који је такође рано пао у Шангају, где га је елиминисао Бугарин Григор Димитров.
Погледајте разговор са Владимиром Јовановићем.
СПОРТ
„Новак је Алкарасу трн у пети“ – Американац погодио право у мету
СПОРТ
Руси јачи од Американца у Кини – Андреј једини преживео сечу фаворита
Коментар