СПОРТ

Новак открио шта му је највећа жеља за крај сезоне

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у Београду завршава припреме за престојећа три турнира која игра у Паризу, Торину и Малаги. Иако ће на Мастерсу у берсију и Завршном Мастерсу у италијанском граду такође јурити трофеј, главни циљ је ипак Салатара са Дејвис купа што је српски ас још једном потврдио.
Sputnik
Последњих година Новак Ђоковић пажљиво бира турнире на којима ће играти, а иако је то мањи број него што је био у прошлости српском асу и даље су амбиције највише могуће и још увек има жељу да носи звање првог тенисера света.
„У току су припреме за завршни део сезоне, преостало ми је три турнира на којима учествујем, радујем се предстојећим изазовима. Наравно и даље сам у трци за број један, са Алкарасом у тој борби, има још времена, неколико недеља таман довољно да спремим своје тело и доведем игру до жељеног нивоа“, поручио је Новак.
Најављује српски ас да ће му можда бити потребно нешто више времена како би ушао у форму јер је последњи меч играо на УС Опену.
„Вероватно ће та пауза од пет недеља, од последњег такмичарског меча између УС Опена и првог меча у Берсију мало утицати на почетак, надам се да ћу то успети да пребродим што пре и да уђем у жељени ниво и жељени темпо квалитета тениса и играња такмичарског тениса“, истакао је први рекет света.
Колико год би волео да годину заврши као први са још макар једном Мастерс титулом, највећа жеља је ипак трофеј са Дејвис купа.
„Очекивања и амбиције су увек највише то сам поновио неборјано пута у каријери, имао сам много успеха у Бесрију, уопште у дворани, ништа мање не очекујем ни ове године осим највиших циљева. Највећа жеља до краја године је да освојимо Дејвис куп, надам се да ћемо да будемо сви здрави и да ћемо бити у форми. Такође , надам се да могу да завршим годину као број један и да освојим барем још једну титлу на једном од два предстојећа турнира“, закључио је Новак Ђоковић.
Мастерс у Паризу први је у календару, почиње 30. октобра и траје до петог новембра, а затим се од 12. до 19. одржава Завршни Мастерс у Торину. Сезону ће затворити Дејвис куп који је на програму од 23. новембра.
Погледајте интервју са Владимиром Јовановићем.
СПОРТ
Бену је поново спуштена слушалица
Коментар