СПОРТ

Новакова порука стигла до Аргентине и оставила Марка у сузама: „Елита – а ноге чврсто на земљи“

Новак Ђоковић, први рекет света, пружио је подршку Марку Трунђелитију, аргентинском тенисеру, који је се вратио на терен после дуге паузе која је почела када је открио да му је понуђено да намешта мечеве. Аргентинца је расплакала Новакова порука, а посебно му је драга јер показује да је српски ас и као припадник „елите“ са обе ноге чврсто на земљи.
Sputnik
Познат по томе да се труди да буде праведан Новак Ђоковић јавно је подржао Марка Трунђелитија, аргентинског тенисера, који је пре четири године открио да му је понуђено да намешта тениске мечеве.
Аргентинац је по повратку на турнир у Буенос Ајресу говорио о српском асу и томе колико за тенис значи његова организација ПТПА, а те речи стигле су до Новака.
„Видео сам шта је он изјавио и одмах сам рекао Чарлију да му се јави и да му захвали на лепим речима, пошто су њих двојица у директном контакту. Такође, пошто нисам знао за његову ситуацију и кроз шта је све пролазио у претходне три-четири године, могу да кажем да ми је јако жао због свега тога. Није уопште заслужио такав третман јер је показао храброст и одважност да заштити интегритет спорта тиме што је изнео чињеницу да је неко њему пришао и понудио му да вара на мечевима због клађења. Изузетно ценим када неко има такав став јер су они, генерално, мањина. Драго ми је да је успео да се врати у своју земљу, и рекао сам Чарлију да га пита уколико му треба нека помоћ било које врсте и да му каже да сам увек ту, као што сам и за свакога од њих, поготово за момке и девојке, који пролазе кроз јако трновит пут да би успели да наставе да се баве професионалним спортом и да живе од њега у некој мери“, рекао је Ђоковић у недавном интервјуу за „Спортал“.
Када је Трунђелитију пренета ова порука он је чак и заплакао.
„Расплакао сам се, управо сам изашао са терена и добио ту поруку, дотакло ме је. Мислим да је то прелепо, долази од некога ко је у елити, заузет са толико ствари, али са главом где треба. Ноге су му на земљи и то је показао“, одушевљен је Аргентинац Ђоковићем.
Када је 2019. године Марко одлучио да изађе у јавност са причом о намештању мечева желео је да укаже на велике непријатности које играчи као и он сам доживљавају. Међутим тада није наишао на подршку.
„Очигледно је то донело последице за које нисам знао да долазе, нисам био спреман за то, а посебно психички. Нисам био спреман на то да реакције нису имали ни АТП, ни ИТФ, ни ВТА ни неко од удружења па чак ни ТИУ. За то нисам био спреман. Има људи који ништа не говоре. Не могу да се носим са тим. То је оно што мислим да је исправно, не познајем систем“, поручио је иронично Аргентинац.
СПОРТ
Новак открио шта му је највећа жеља за крај сезоне
СПОРТ
Бену је поново спуштена слушалица
СПОРТ
Рус би да буде „краљ бетона“ после Ђоковића
Коментар