МУЛТИМЕДИЈА

Ово су најлепше фотографије међународног конкурса „Андреј Стењин“

На међународном конкурсу за најбољу фотографију "Андреј Стењин" који организује агенција МИА "Русија севодња" победу је однела црно-бела фотосесија руског новинара Алексеја Орлова "Свитање".
Sputnik
1 / 15

Фотографија из награђеног серијала Алексеја Орлова на којој су приказани руски војници у Маријупољу. Аутор је у марту 2022. године боравио у зони руске специјалне операције и како каже, ти дани су били најтежи период у његовом животу јер је сведочио страхотама које су прошли становници Доњецка и Маријупоља.

2 / 15

"Ватрена лопта", фотографија Ајмана Јакуба из Бахреина освојила је прво место у категорији "Главне новости". Аутор је забележио дим и пламен који се дижу из нафтног складишта компаније Сауди Арамко у Џеди, које су гађали Хути.

3 / 15

Фотографија "Краљице које спавају", Фабриса Мбонанкире освојила је друго место у категорији "Портрет. Херој нашег времена".

4 / 15

"Енергија победе", Сергеја Бобилева освојила је прво место у категорији "Спорт" и приказује четврт финале у скијашком трчању. Овај серијал садржи најзанимљивије делове наступа Руског олимпијског комитета на 24. Олимпијским играма у Пекингу у фебруару 2022.

5 / 15

Фотографија "Лилу - аутизам изнутра", ауторке Луси Одијен Дарас освојила је прво место у категорији "Портрет. Херој нашег времена".

6 / 15

"Демографска еутаназија", фотографија која је освојила прво место у категорији "Моја планета, серијал".

7 / 15

"Бузкаши је најпопуларнија игра међу Таџицима", фотографија Ламбера Колмана освојила је друго место у категорији "Спорт".

8 / 15

Саиан Адхикари из Индије освојио је прво место својом фотографијом "Умирућа традиција. Поглед кроз круг" у категорији "Моја планета, појединачна фотографија".

9 / 15

"Симбиоза" Ђакома д'Орланда освојила је друго место у категорији "Моја планета, серијал".

10 / 15

Вера Вакулова забележила је фотографију "Северни морски пут", која је освојила треће место у категорији "Моја планета, серијал". Приказује завршетак радова на поларној станици. Северни морски пут се протеже од Карског мореуза на западу до Беринговог мореуза на истоку, а тешки ледени услови и тешка арктичка клима су главне препреке за пловидбу у региону.

11 / 15

"Морамо само да сачекамо" фотографија која је освојила друго место у категорији "Главне новости" приказује кућу у Јеленовки, селу покрај Доњецка, која је изгорела након што је гађана украјинском ракетом.

12 / 15

"Имаго", Владислава Некрасова освојила је прво место као појединачна фотографија у категорији "Портрет. Хероји нашег времена".

13 / 15

"Борба до последње капи" Едгара Брешчанова освојила је прво место у категорији "Спорт, појединачна фотографија".

14 / 15

Фотографија "Огањ и пепео" која приказује борбу ватрогасаца са ватреном стихијом освојила је треће место у категорији "Главне новости, серијал".

15 / 15

Још једна фотографија Алексеја Орлова из серијала који је освојио прво место у категорији "Главне новости, серијал", на којој је забележен тренутак када становници Маријупоља одлазе из града који гори.

Коментар