Специјална операција у Украјини

Италијанска премијерка признала руским пранкерима: Украјинска контраофанзива није ништа променила

Руски пранкери Владимир Кузњецов (Вован) и Алексеј Стољаров (Лексус), познати по томе што вешто извлаче поверљиве информације из водећих политичара широм света, позвали су италијанску премијерку Ђорђу Мелони која је признала да су многи уморни од украјинског сукоба.
Sputnik

„Ако ћемо говорити истину, онда смо можда близу тачке када ће сви схватити да нам је потребан излаз. Да, проблем је пронаћи решење које би било прихватљиво за обе стране, а да се притом не крши међународно право“, казала је Мелони у разговору са пранкерима који су се представили као високи афрички званичник. Разговор је објављен на њиховом Телеграм каналу.

Она је признала да „има неке идеје“ о томе како би могла да се реши ситуација, али чека одговарајући моменат да их представи.
„Украјинска контраофанзива можда и не иде онако како су очекивали. Она је у току, али се у суштини ништа није променило. Мислим на судбину сукоба“, истакла је Мелони.
Како је додала, сви схватају да би сукоб могао годинама да потраје, ако се не пронађе решење.
„Питање је које решење је прихватљиво за обе стране, а да се не започињу други сукоби“, закључила је премијерка Италије.
Раније је министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио да је украјинска војска током контраофанзиве која траје од јуна изгубила стотине тенкова, око хиљаду и по оклопних возила и претрпела је озбиљне губитке у људству.
СВЕТ
Орбан: Украјина не може да победи на фронту, у Европи се не усуђују да то признају
Коментар