СПОРТ

Од алтернативе до Новакове највеће претње

Новак Ђоковић и Јаник Синер, састају се у другом колу групне фазе завршног турнира у Торину, а то ће бити њихов пети дуел. Млади Италијан никада није победио српског аса, али је у Торино стигао у изузетно доброј форми, па је тако поред Новака највећи фаворит.
Sputnik
Сада је Новаку Ђоковићу Јаник Синер највећа претња, а пре две године српски ас на истом месту тренирао је са младом надом италијанског тенисера када је момак рођен 2001. године стигао на завршни мастерс као алтернатива.
Игром случаја дебитовао је после одустајања Матеа Беретинија. Упао је случајно, а онда дебитовао победом против Хуберта Хуркача што је у том тренутку била једна од већих у његовој каријери.
СПОРТ
Невиђено: Синхроно пливање на фудбалском терену /видео/
Већ тада, 2021. године видело се да је Синер велики потенцијал. Освојио је турнир у Мелбурну, играо прво мастерс финале у Мајамију, затим је постао најмлађи тинејџер са титулом у Вашингтону. До краја године подигао је укупно четири трофеја. Награда за то стигла је те године у Торину, а још већи ужитак имао је када је тренирао са Новаком пред своје мечеве.
Две године касније на туриру се појави као један од фаворита и не само то већ и као најтежи ривал српског аса у групној фази, а вероватно и на турниру.
„Налазите се пред неким ко има 24 гренд слема, три од четири ове године су његови! У смислу резултата, он је најбољи ког је овај спорт имао. У истој смо групи, ово су јако важни мечеви за раст мене као играча, оне које посебно пратим, побеђујем или учим. Ђоковић ће ми рећи где се сад налазим. Осећам да сам му био ближе ове године у полуфиналу Вимблдона, без обзира што сам изгубио у три сета. Био сам ближи него прошле године у четвртфиналу, када смо играли пет сетова. Једва чекам тај меч. За то се тренира сваког дана, то су мечеви који ме држе под притиском“, рекао је млади Синер у интервјуу за Коријере дело Сера пред завршни турнир у Торину.
Чини се да је Синер у сенци Карлоса Алкараса иако је Шпанцу Италијан један од највећих ривала, а сигурно је да ће у будућности бити и највећи. У осам дуел са талентованим Шпанцем Јаник је славио четири пута, колико и Карлос, али последња два меча која су одиграна ове сезоне припала су Италијану.
Иако је око Алкараса са разлогом велика помпа, има и Гренд слем титулу, у Торину делује да је у бољој форми стигао Синер који је сигурно могао далеко да догура и у Паризу да га није пореметио сраман распоред због ког је напустио турнир.
Можда је ове сезоне могао и више од четири титуле, али свакао тај успех није занемарљив, један трофеј серије 250 из Монпељеа, два трофеја са турнира серије 500 из Пекинга и Беча, као и Мастерс освојен у Тороннту.
У првом колу Торина Синер је убедљиво савладао Стефаноса Циципаса и сигурно је да неће попустити ни против Новака, мада је јасно да је српски ас у страшној форми.
Невероватно је то што Новак у овим годинама осим што обара рекорде присуствује и стварању нових тениским талената као што су Синер и Алкарас. За само две године млади Италијан од алтернативног играча постао му је потенцијално највећа препрека на путу до циља, односно седмог трофеја на завршном турниру. О
но што је важно јесте да овакве ствари српскома су дају додатну мотивацију да се у што бољем светлу прикаже и пред млађим играчима којима већ неко време шаље поруку да не намерава да им се склони са пута.
Сусрет Ђоковића и Синера био је главна тема емисија Спутњик спорт.
СПОРТ
Новаково савршенство без мане
СПОРТ
Рус „сервирао“ одговор како излази на крај са кумом
Коментар