СВЕТ

Ердоган: Нуклеарно оружје Израела ─ претња за Турску

Турска ће предузети иницијативе у Савету безбедности УН и Међународној агенцији за атомску енергију (ИАЕА) у вези са чињеницом да Израел поседује атомску бомбу која представља претњу по безбедност земље, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
Sputnik
„Израел има атомску бомбу. Уложили смо жалбу надлежним органима и настављамо то да чинимо. Предузећемо иницијативе и у Савету безбедности УН и Међународној агенцији за атомску енергију по овом питању које угрожава безбедност целог региона, укључујући и Турску“, рекао је Ердоган, говорећи на пословном форуму у Алжиру, преноси лист „Хуријет“.
Ердоган је раније оптужио Савет безбедности УН и ИАЕА да не чине ништа након што је „Израел признао“ да има нуклеарно оружје. Такође је изјавио да је потребно да се провери присуство нуклеарног оружја у Израелу и намерава да се тај процес покрене у међународним структурама.
Ердоган је на форуму такође рекао да ће Турска уложити напоре за обнову Газе и настојати да Израел приведе правди за злочине почињене у палестинској енклави.
Како је Газа поделила свет погледајте у најновијој емисији „Свет са Спутњиком“:
Коментар