СПОРТ

Нова увреда Италијана: „Новак се плаши – као риба на сувом“

После пораза Новака Ђоковића од Јаника Синера у полуфиналу Дејвис купа, српски ас наишао је на критику Адријана Панате, бившег италијанског тенисера. Раније је Паната био такође један од великих критичара Ђоковића, а сада се чини као да је само чекао нову прилику.
Sputnik
Победом над Новаком Ђоковићем, талентовани Јаник Синер показао је да је један од најбољих тенисера млађе генерације, међутим претерано би било оценити да српски ас не зна да игра против њега поготово када се узме у обзир да га је Новак победио у финалу Торина.
Али, тако не мисли Адријано Паната коме је Новаков пораз добродошао за критику.
„Јаник је сада дошао на милиметар до Ђоковића, данас играју равноправно. Спасао је три меч лопте и то је велики подвиг. Следећи пут ће Јаник кренути са предношћу.Србин се тога плаши. Промашио је прву меч лопту у полуфиналу због недостатка храбрости! Уместо тога, остао је чекајући грешку. Овај детаљ је веома значајан“, сматра Паната.
Италијан је прокоментарисао и дубл у ком је Новак са Миомиром Кецмановићем изгубио од Синера и Лоренца Сонега.
„Дубл је чудна игра, можете је играти као сингл играч, с обзиром да је Кецмановић добар. Али чак и Ђоковић у дублу у суботу био је као риба на сувом. Од Холандије до Србије, Јаник је показао да учи динамику дубла: излази правовремено, добар је на мрежи. Зато што је интелигентан. Користио је оружје, сервис и форхенд, погађајући застрашујуће ударце, али је експериментисао и са новим стварима на мрежи, што је специјалитет који ретко ко има“, објаснио је Паната.
Бивши италијански тенисер и освајач Ролан Гароса из 1976. године не крије да не гаји симпатије према српском асу. Паната се недавно огласио током Новаковог и Јаниково меча у Торину када је оптужио најбољег тенисера света да је правио паузу како би разбио ритам.
Прошле године Италијан је био један од главних заговорника да Новака не треба пуштати на турнире уколико жели да буде невакцинисан.
Коментар