СПОРТ

НБА потврдила доминацију Србина: Јокић је најбољи

Никола Јокић, најбољи српски кошаркаш, проглашен је најбољим играчем месеца Западне конференције. Осим тога, српски ас најбољи је у целој НБА лиги по броју поена, скокова, и асистенција.
Sputnik
Сјајне партије Николе Јокића донеле су српском асу звање најбољег играча на Западу, што је потпуно заслужено када се погледа његов учинак и допринос Денверу.
У новембру је просечно бележио 29 поена, 13,2 скокова као и 9,2 асистенције, а Нагетси су у том периоду остварили 13 победа и шест пораза.
У мечевима у којима је Денвер поражен, Јокић је такође блистао, али није успевао сам да одведе тим ка победи као што је то био случај против Сакрамента. Колико је био импресиван у протеклом периоду говори и податак да је Никола остварио седам трипл-даблова, док су остали играчи у НБА заједно имали осам.
Српски ас и Денвер тренутно су трећи тим на табели Западне конференције, а од почетка сезоне доказују да су заслужено шампиони јер су до сада одлично парирали сваком тиму.
Јокићева улога у томе је огромна, током октобра и новембра српски ас био је први по укупном броју скокова, имао је највише дабл-дабл учинака, док је на две утакмице везао трипл-дабл са преко 30 поена.
Од почетка сезоне има 579 поена, 255 скокова и 196 асистенција и најбољи је у НБА у свим категоријама.
Док је Никола доминирао на Западу, на Истоку је најбољи играч месеца био Џејсон Тејтум, кошаркаш Бостона.
СПОРТ
Обрадовић иде без „тенка“ на Кнежеве
СПОРТ
Самопроглашени краљ је добио „порцију“ реалности
Коментар