Специјална операција у Украјини

Пољски генерал: Украјина ће доживети крах без помоћи САД

Последња посета Владимира Зеленског Вашингтону је показала да Кијев више не може да буде сигуран да ће добити америчку помоћ, а одсуство помоћи ће аутоматски завршити конфликт и Москва ће победити, изјавио је пољски генерал Мечислав Гоцул порталу „Интериа“.
Sputnik
Његов колега Роман Пољко сматра да ће Запад, када сазна да велики део помоћи одлази у руке корумпираних војних олигарха, одмах прекинути испоруку, док генерал Станислав Козеј наводи да су Украјинци морали да чекају западну технику веома дуго, а да су Руси то паметно искористили како би организовали јаку одбрану.
Портал подвлачи да пакет војне помоћи који је Украјина добила у вредности од 200 милиона долара, иако је рачунала на милијарду, није довољан и да је последња посета украјинског председника Вашингтону показала да Кијев не може да буде сигуран да ће добити америчку помоћ. Међутим, пољски генерали не верују да ће САД у потпуности престати да Украјини пружају помоћ.
„Тамо је унутрашња борба око миграната. Верујем да САД покрећу пакет мера које промовише Џозеф Бајден. Политичари су свесни за шта се Украјина бори. Штавише, овде се ради о великим интересима и не знам може ли администрација Џозефа Бајдена да убеди Американце да подрже Украјину“, рекао је Гоцул.
Генерал Пољко је објаснио да ни технолошки ни технички ресурси Русије у наредних пет година неће бити на таквом нивоу да би могла да приушти да уђе у било какав сукоб са НАТО-ом. Сматра да Северноатлантска алијанса има предност у овим областима, не само квантитативну, већ и квалитативну.
Козеј упозорава да ће се, у случају да Русија ове или следеће године изађе као победник, руска војска наћи на реци Буг. Истиче да ће се тако повећати могућност претње за НАТО земље, укључујући и Пољску и закључује да амерички новац није једини услов да Украјина настави да се бори.
Како је Русија запањила Запад погледајте у емисији „Пророк“:
РУСИЈА
Америка се плаши да призна велики успех Русије – шаље крвави поклон Кијеву
Коментар