СВЕТ

Маск: 2024. ће бити луђа од претходне четири године

Извршни директор компаније "Спејс икс" и власник друштвене мреже "Икс" Илон Мaск предвидео је да ће 2024. бити луђа од претходне четири године.
Sputnik
Маск је тако одговорио пратиоцу на друштвеној мрежи "Икс" који је желео „нормалну годину“.
„Можемо ли имати нормалну 2024. годину?“ Зар то не заслужујемо након четири године лудила?“, упитао је један од Маскових пратилаца.
"2024. ће бити још луђа, моје предвиђање", одговорио је Маск.
Маск није навео никакве абнормалне догађаје који би могли да се десе, али је у низу објава скренуо пажњу на темпо развоја вештачке интелигенције, пораст смртности међу младима након масовне вакцинације против ковида 19, рекордну илегалну имиграцију у САД и, како је написао, анти-белу реторика јужноафричке председничке наде Јулијуса Малеме.
Током 2023. године Маск је више пута упозоравао да би сукоб између Русије и Украјине могао да прерасте у нуклеарни рат између Русије и САД. Милијардер је Украјини пружао бесплатан приступ интернет сервису "Спејс икса", Старлинку, али је одбио да омогући услугу у близини Крима, из страха да ће Кијев користити Старлинк за усмеравање дронова до руских ратних бродова. То би његову компанију учинило „експлицитним саучесником у великом чину рата и ескалације сукоба“, објаснио је Маск у септембру, преноси РТ интернешенал.
Погледајте и:
Коментар