СПОРТ

Олга и Хамад „експрес“ – крај за Наталију пре почетка

Троје српски тенисера нашло се на терену у среду у раним јутарњим сатима у Мелбурну и двоје их је било успешно. Хамад Међедовић и Олга Даниловић преслишали су своје ривале, док је Наталија Стевановић завршила учешће и остала је без главног жреба на Аустралијан опен, поразом од 573. играчице света.
Sputnik
Први се на терену нашао Хамад Међедовић, који је у два сета разбио ветерана Марка Чекината - 6:1, 6:1.
Свега 51 минут игре био је потребан момку из Новог Пазара да се домогне другог кола квалификација за први гренд слем у сезони.
Хамад је направио брејк већ у првом гему, уследила је потврда, да би нова "крађа" сервиса била у петом гему, затим и у седмом гему.
Готово идентичан сценарио виђен је и у другом сету, где Италијан није имао ни промил шансе да на било који начин угрози мотивисаног Хамада Међедовића. Поново је резултат био исти 6:1, па се српски тенисер експресно нашао у другом колу квалификација за АО, где ће се у полуфиналу састати са Абедалахом Шелбајхом из Јордана, који је 193. на АТП листи.
После Хамада на терен је изашла Наталија Стевановић, али она није успела да оправда улогу фаворита и пласира се у наредно коло.
Од ње је у три сета била боља домаћа тенисерка Маја Џоинт - 3:6, 6:1, 5:7. После губитка првог сета у ком је виђена ревија брејкова, чак пет, што и није тако чудно за жански тенис, Наталија је успела у другом да се консолидује и да дође до своје игре. Разбила је противницу чак 6:1.
Чинило се да је ухватила ритам и да ће наставити у истом стилу и привести меч крају, али се то на крају није догодило.
Велику борбу водиле су рођена Нишлијка и Аустралијанка, играло се гем за гем, без брејка, све до 12. гема, када је Маја Џоинт успела да отме сервис Наталији, што је аутоматски значило и победу, уједно и пласман у наредно коло квалификација.
Да српски тенис не остане без женске представнице у квалификацијама за Аустралијан опен, постарала се Олга Даниловић.
Она је у два сета, за 72 минута борбе "почистила" Рускињу Ирину Шиманович - 6:2, 6:0.
Импресивна је била Олга, која је баш као и Хамад препустила ривалки само два гема, од чега јој је у другом "сервирала" популарни "кромпир".
Даниловићевој ће следећа препрека бити Туркиња Зејнеп Сонмез, која је 155. на ВТА ранг листи.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
СПОРТ
Новак заказао дуел пре Аустралијан опена
Коментар