СПОРТ

Шири се југословенска колонија у Истанбулу

Раде Крунић, фудбалер из Републике Српске, договорио је трансфер из италијанског Милана у Фенербахче где ће употпунити југословенску колонију.
Sputnik
Крунић већ годинама уназад игра одлично за Милан, али је, како преносе италијански медији, дошло време за растанак.
Фенербахче је понудио пет милиона евра и бонусе за трансфер везног фудбалера, Милан је то прихватио и само потпис дели Радета од одласка у нови клуб.
А тамо ће га сачекати права југословенска колонија, у Истанбулу већ наступају капитен српске репрезентације Душан Тадић, босанскохерцеговачка легенда Един Џеко, Хрват Доминик Ливаковић и Словенац Миха Зајц.
„Све би требало ускоро да буде завршено, желимо Радету много среће“, навео је извршни директор Милана Ђорђо Фурлани.
Подсетимо, Крунић је у Милан дошао на мала врата, као прво појачање у директорском мандату Паола Малдинија и Звонимира Бобана, а за три и по године је стекао репутацију поузданог војника клуба.
По преласку у престоницу Турске везисту ће са новим саиграчима чекати неизвесна шампионска трка са Галатасарајем који има три бода мање од лидера, али и утакмицу мање.
Крунић има 30 година, каријеру је стартовао у матичној Сутјесци из Фоче, заиграо је и за српски клуб Доњи Срем одакле је отишао у Италију.
Вратио се у Србију, поново је наступао за Доњи Срем, потом и за Борац из Чачка, а затим је после четири године у Емполију 2019. године отишао у Милан.
Коментар