СПОРТ

Изненађујући трансфер – Танасијевић пре Мијатовића /видео/

Страхиња Танасијевић, српски фудбалер, остварио је невероватан трансфер из суботичког Спартака у Њујорк, где је већ виђен и доскорашњи играч Црвене звезде Јован Мијатовић, али тај прелазак још није озваничен.
Sputnik
СПОРТ
Од љубави до мржње – за дан: „Бобан не заслужује мој коментар“
Танасијевић има 26 година, игра на позицији централног дефанзивца и потписао је уговор који ће трајати до краја наредне сезоне.
Њујорк се огласио и саопштењем.
„Добродошлица Страхињи. Он је искусан играч који ће појачати нашу последњу линију и дати нам дубину у тиму. Брз је, агресиван, може да игра високо што одговара нашем стилу“, навео је спортски директор Њујорка Дејвид Ли.
Иако има свега 26 година, Танасијевић је у професионалном фудбалу већ осам година када је из млађих категорија Рада прешао у први тим.
У наставку каријере наступао је за Жарково, Кијево, Парис, Чукарички и Младост ГАТ пре него што је у јулу 2023. стигао у Спартак.
После 17 одиграних мечева у актуелној сезони Суперлиге Србије Танасијевић се сели у Њујорк у трансферу вредном 300.000 евра, иако је његова тржишна вредност у овом моменту два и по пута већа.
„Почаствован сам доласком у Њујорк. Фокусиран сам на пружање доприноса успесима екипе, желим да донесем своје искуство и да помогнем екипи да се такмичи за трофеје“, навео је Танасијевић.
Подсетимо, у Њујорк је најављено да ће стићи и Јован Мијатовић, доскорашњи млади играч Црвене звезде.
СПОРТ
Богданових 16 од 293 /видео/
Коментар