РУСИЈА

Кремљ: Бајденове безобразне изјаве о Путину - срамота Америке

Увредљиве изјаве америчког председника Џозефа Бајдена о руском председнику Владимиру Путину су апсолутни безобразлук и срамота за земљу на чијем је челу Бајден, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik
Амерички председник Џозеф Бајден назвао је руског председника Владимира Путина "лудим кучкиним сином", наводећи да због њега и других увек мора да се брине о могућем нуклеарном сукобу, иако су, како је навео, климатске промене егзистенцијална претња за човечанство.
"Као секретар за штампу руског председника, могу да кажем да такве глупе изјаве из уста шефа америчке државе мало је вероватно да ће некако увредити шефа друге државе, посебно председника Путина. Али ово је огромна срамота за земљу, мислим за Сједињене Америчке Државе“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ако председник такве земље користи такав језик - требало би да их буде срамота. Јасно је да господин Бајден демонстрира понашање у стилу холивудског каубоја зарад домаћих политичких интереса. Он би стварно то желео (да буде каубој), али је то немогуће”, додао је он.
Портпарол Кремљ је подсетио да руски председник никад не користи увреде кад говори о америчком лидеру.
Погледајте и:
Коментар