МУЛТИМЕДИЈА

„Бити у Русији је велика част“: У Сочију је завршен Светски омладински фестивал /фото/

Светски омладински фестивал у Сочију завршен је јуче, а Спутњик вам представља детаље са церемоније затварања којој је присуствовао и председник Руске Федерације Владимир Путин.
Sputnik
1 / 12

Церемонија затварања Светског омладинског фестивала који је одржан на савезној територији Сиријус.

2 / 12

Учесник из Кине на церемонији затварања Светског омладинског фестивала.

3 / 12

Председник Русије Владимир Путин одржао је говор на церемонији затварања Светског омладинског фестивала.

4 / 12

Неравноправни услови за развој људи на целој планети представљају главну неправду данашњег светског поретка, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

5 / 12

„Да ли се може осигурати да сви буду једнаки и да одрастају у једнаким условима, да се развијају, откривају своје таленте за добробит своје породице, своје земље, а можда и читавог човечанства? Не знам. Али оно што знам сигурно је да сви треба томе да тежимо. Чак и сама чињеница да ћемо томе тежити учиниће свет транспарентнијим, праведнијим, демократским, одрживијим, уравнотеженијим и сигурнијим“, уверен је руски председник.

6 / 12

„Ако смо сви једнаки, онда на свету нема места ни за какву и ни за чију изузетност, нема места ни за чију ароганцију, сегрегацију и појавама заснованим на том искривљеном тлу нечије изузетности“, оценио је Путин.

7 / 12

Руски председник оценио је да су основа живота традиционалне вредности.

8 / 12

„Како сте успели да створите овај град младости и мира? Како, ако сте толико различити? Очигледно, постоји нешто што нас све спаја. Данас у Русији то називамо нашим традиционалним вредностима. То је основа нашег живота, нашег постојања“, оценио је председник, напомињући да је то оно по чему су сви слични.

9 / 12

На фестивалу је говорио и портпарол Кремља Дмитриј Песков, а то је била прилика и да се чује шта мислим о Србима, али и да, захваљујући новинарки Спутњика Србија која је на лицу места, сазнамо како се од руског председника може добити интервју.

10 / 12

Свечаном затварању фестивала присуствовали су и припадници „Бесмртног пука“. „Бесмртни пук“ је надалеко познат као покрет који спроводи процесије у Русији и иностранству у знак сећања на учеснике и жртве Великог отаџбинског рата.

11 / 12

Учесници Светског омладинског фестивала одали су пошту погинулима у Другом светском рату.

12 / 12

Како се ближи и Међународни дан жена, 8. март, најмање 12.000 лала подељено је учесницима Фестивала.

Коментар