РУСИЈА

Медији: Руска бомба "мења равнотежу снага" на фронту

Русија „сравњује са земљом позиције украјинских оружаних снага“ и мења равнотежу на линији фронта уз помоћ авионских бомби ФАБ-1500 од једне и по тоне, саопштила је америчка телевизија Си-Ен-Ен.
Sputnik
Како се истиче, бомбе ФАБ-1500 испаљују борбени авиони на удаљености од 60-70 километара, што их ставља ван домашаја многих украјинских система противваздушне одбране.
"Зашто користе ФАБ-1500? Штета коју наносе је веома озбиљна... То озбиљно утиче на морал војника", цитира телевизија неименованог војника 46. посебне аеромобилне бригаде украјинских Оружаних снага.
Телевизија сматра употребу ових бомби „критичним елементом“ Русије, посебно приликом извођења борбених дејстава у околини Авдејевке.
У децембру је секретар Комитета за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове Врховне раде Роман Костенко рекао да украјинске трупе немају средства да се супротставе навођеним бомбама које користи Русија.
У јануару је руско Министарство одбране први пут приказало авионску бомбу од једне и по тоне са контролисаним модулом за планирање и корекцију коју је направило предузеће Корпорација за тактичко ракетно оружје.
Погледајте:
Коментар