РУСИЈА

Русија позива међународну заједницу да осуди украјински напад на Запорошку нуклеарку

Русија позива међународну заједницу да осуди напад Оружаних снага Украјине на Запорошку нуклеарну електрану, изјавио је стални представник Русије у УН Василиј Небензја,
Sputnik
„Позивамо међународну заједницу да осуди те неодговорне и изузетно опасне акције кијевског режима. Његови западни спонзори, уместо што прикривају његове злочине и испоручују наоружање и муницију, треба да сносе одговорност за непромишљене поступке украјинских политичких и војних власти“, рекао је Небензја уочи седнице Савета за разматрање захтева Палестине за чланство у УН.
Он је додао да ће Русија на једној од предстојећих седница Савета безбедности УН о Украјини покренути питање украјинских напада на Запорошку нуклеарку.
Подсећамо, 7. априла прес-служба Запорошке нуклеарне електране саопштила да је украјинска војска извела напад дроном на куполу шестог енергетског блока. Констатовано је да није било критичних оштећења на електрани.
У међувремену, Министарство спољних послова Словеније саопштило је да ће сазвати састанак Савета безбедности УН на којем би се разговарало о нападу на Запорошку нуклеарку, као и о претњи по нуклеарну безбедност.
Погледајте још:
Коментар