ДРУШТВО

Како препознати квалитетне убрусе и исплати ли се куповати јефтине дебеле ролне

Све чешће имамо прилику да за знатно мање пара купимо огромни убрус због чега смо уверени да смо баш добро прошли, али да ли је то тако. Чињеница како се такви „дебели“ производе праве може да нам да ваљан одговор.
Sputnik
Милион пута сте купили неки јефтини убрус, за рецимо 90, 99, 110 динара, па још дошли кући уверени да сте пазарили јефтино. И упали сте у замку. За мали новац купили сте убрус који само делује габаритно, али шта он у себи крије?
Права истина о њему није баш као што на око изгледа. Логично, сигурно сте се и питали зашто је тако јефтин „безимени“ и како се некоме уопште исплати да га продаје.
Па, исплати се и те како.

У чему је варка?

Наиме, убруси који делују да имају пуно намотаја производе се на машинама које праве огромна удубљења, крупне рупе, које кад се папир намота, стварају својим избочинама простор између намотаних листова. Маса постаје ваздушаста, једноставно је проширена и самим тим делује да је ролна убруса огромна, а у ствари је то варка са удубљењима.
Тако дубоке перфорације у листовима додатно кидају папир и уништавају његов квалитет и истрајност. Такав убрус ће се брзо распасти приликом употребе, а ви ћете, да бисте одрадили започето у кухињи, намотавати више листова и своју ролну убруса потрошити веома брзо. И не само то, такви убруси су често танки, па су готово прозирни - немају чврстоћу ни густину. И на све то - често су и упитног састава, преноси „Дневник“.
Ситна удубљења, ситне тачке, трослојан: То су карактеристике квалитетног убруса
Сигурно сте пробали да орибате огледало тим убрусом? Очекивали сте да искористите два листа, као што се дешавало кад сте користили квалитетнији убрус, али сте сад са овим јефтинијим од 150 динара морали да направите џомбу од 10 листова за само једно мало огледало, јер се у додиру са средством за чишћење онараспада у комадиће и мрве, па делови остају по огледалу.
И тако, са све више намотаја ваш убрус се брзо потроши, па нови купујете пре него што бисте исто то урадили да сте пазарили квалитетнији убрус.

Како препознати квалитетан убрус?

Квалитетан убрус има ситна удубљења, ситне тачке, и најчешће је трослојан, а слојеви су повезани лепком. Такав убрус је трајан, неће се распасти кад њиме посушујете кухињске површине, месо, поврће или чак кад у брзини њиме бришете прозоре или огледала.
Самим тим, трошиће се спорије, а ви ћете бити задовољни његовим карактеристикама, моћи упијања...
Такође, добар убрус је онај који задовољава све строге стандарде квалитета који гарантују да сме бити у додиру са храном и да је од чистог, природног материјала попут чисте целулозе.
Погледајте и:
Коментар