СРБИЈА

Вучић обишао манастир Благовештења Пресвете Богородице код Мостара /фото/

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас манастир Благовештења Пресвете Богородице у Житомислићима код Мостара и нагласио да ће Србија учинити све да помогне очувању историјских и верских артефаката који се чувају у том манастриру, и који сведоче о идентитету, аутохтоности и духовном животу српског народа.
Sputnik
"У посети манастиру и музеју Житомислић, који је проглашен за национални споменик и чија је обнова била један од кључних догађаја који је покренуо повратак Срба у долину Неретве пре неколико деценија", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Председник је додао да се у манастиру чувају неки од највреднијих историјских и верских артефаката који сведоче о идентитету, аутохтоности и духовном животу српског народа и нагласио да ће Србија учинити све да додатно помогне њиховом очувању.
Председник Србије Александар Вучић посетио је данас манастир Благовештења Пресвете Богородице у Житомислићима код Мостара
"Људи су ми говорили о плановима за јачи развој овог краја, а ја сам обећао да ћемо се постарати за њихове потребе, како би што више младих остало на својим огњиштима", нагласио је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић посетио је данас манастир Благовештења Пресвете Богородице у Житомислићима код Мостара
Погледајте и:
Коментар