СПОРТ

Моћна Јелена прво срушила најбољу – а онда и Украјинку за титулу у Штутгарту

Јелена Рибакина, казахстанска тенисерка руског порекла, освојила је турнир у Штутгарту победивши у финалу Украјинку Марту Костјук резултатом 6:2, 6:2. Рођеној Московљанки ово је трећа титула од почетка сезоне.
Sputnik
Од почетка године Јелена Рибакина изгубила је два финала, али је осим тога у два и победила, а ово је треће.
Није било лако Московљанки да дође до трофеја у Штутгарту, а највише због тога што је у полуфиналу морала да савлада Игу Швјонтек. У том спектакуларном мечу Рибакина је освојила први сет, други је припао Швјонтек, па је потом казахстанска тенисерка успела да сломи отпор најбоље тенисерке на свету.
У финалу је уследио далеко лакши задатак против Марте Костјук. Рибакини је било потребно само сат времена и 11 минута да савлада Украјинку која је за цео меч имала само три брејк лопте у једном гему током другог сета и није их искористила.
По два гема допустила је моћна Јелена противници у оба сета. Показала је казахстанска тенисерка колико уме да буде изузетна на свим подлогама, а победом над Швјонтек додатно је поправила скор у међусобних дуелима и сада против Пољакиње води 5:3.
После церемоније доделе пехара у Штутгарту Јелена је добила и аутомобил Порше, али је морала да седне на место сувозача јер нема возачку дозволу па је тако ова сцена била изузетно занимљива.
Претходно је Московљанка освојила трофеј у Бризбејну, Абу Дабију, а финала је играла у Дохи и Мајамију.
СПОРТ
Србин један од главних кандидата за клупу московског великана
Коментар