Хлеб се пече од брашна направљеног од тропске црне мушице. Аутор технологије је оснивач Биолабораторије Генадиј Иванов. Према речима научника, све је почело 2015. године, када је почео да има здравствених проблема.
„Одлучио сам да анализирам у којим деловима света људи ређе имају проблема са окоштавањем и чиме се хране. Испоставило се да ми је потребна тропска мува, прелепог имена Црни лав“, рекао је Иванов.
Он такође тврди да се, након неколико година једења инсекта, „бол при ходању значајно смањио“.
У тексту се наводи да црни лав „не само да јача имуни систем, већ се и ефикасно носи са свим болничким инфекцијама, помаже код акутних респираторних вирусних инфекција, а такође брзо зацељује ране и огреботине. А ако се такав хлеб не исече, може да остане мекан пет до седам дана.
Погледајте и: