МУЛТИМЕДИЈА

Симулирани нуклеарни контранапад: Северна Кореја испалила ракете из супер-великих вишецевних бацача

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао је вежбу испаљивања из супер-великих вишецевних ракетних бацача који су симулирали нуклеарни контранапад на непријатељске циљеве, објавили су данас севернокорејски државни медији
Sputnik
Агенција КЦНА истиче да лансирања у понедељак представљају прву демонстрацију управљања контролним системом названим "Хаекбангашое" или "нуклеарни окидач".
Како је наведено, вежба је осмишљена да се демонстрира снага и нападачка разноврност севернокорејских нуклеарних снага, након појачавања тензија са САД и Јужном Корејом.
1 / 5

На фотографијама државних медија се виде најмање четири ракете испаљене из возила у покрету, док је Ким све посматрао из близине, наводи АП.

2 / 5

Ракете су летеле 352 километра пре него што су прецизно погодиле мету.

Ким је изразио задовољство вежбом, оцењујући да су вишецевни ракетни бацачи прецизни као снајпер.

3 / 5

Министарство одбране Јужне Кореје поручило је да ће се севернокорејски режим суочити са крајем уколико покуша да користи нуклеарно оружје.

4 / 5

"Уколико Северна Кореја покуша да користи оружје, суочиће се са моменталним, јаким и одлучним одговором алијансе Јужна Кореја - САД, а севернокорејски режим ће се суочити са крајем", рекао је портпарол војске Џеон Ха-кју, пренео је Јохнап.

5 / 5

Он је рекао да ће континуиране провокације Северне Кореје само ојачати војне капацитете Сеула.

Коментар