СПОРТ

Новак је још увек први – али Париз може све да промени

Новак Ђоковић почео је 425. недељу као први тенисер на АТП листи. Због мастерса у Риму ситуација на листи се тренутно не мења, али би рани пораз у „вечном граду“ могао скупо да кошта српског аса.
Sputnik
С обзиром да се у току мастерса АТП листа не мења, Новак Ђоковић са 9.900 бодова остао је први, а прати га Јаник Синер са 8,860. Иако је Италијан тренутно далеко, лидерска позиција за њега више није немогућа мисија.
Новак је у трећем колу, а тек свом другом мечу у Риму поражен од Алехандра Табила, чилеанског тенисера због чега ће изгубити 130 бодова, што ће га и даље одржати на првом месту, али последице би могле да се виде у Паризу.
Најбољи тенисер света на Ролан Гаросу брани 2.000 бодова због чега сваки пораз пре финала може скупо да га кошта. Прво место после Ролан Гароса може да задржи уколико стигне до финала, а Синер одлучи да уопште не игра на другом Гренд слему у сезони.
У случају да Новак одбрани титулу остаће први само уколико Синер не дође до финала. Уколико српски ас стигне до финала сачуваће лидерску позицију само у случају да Италијан буде поражен пре четвртфинала.
Јасно је да је пред Новакм велики изазов, али треба имати у виду да је Синер недавно истакао како је повреда са којом се носи озбиљнија него што се мислило па тако није сигурно ни у каквој ће он форми бити на париској шљаци.
Осим Новака и Јаника прво место дуго је вребао и Карлос Алкарас, али Шпанац који као и Италијан није играо у Риму тренутно је и даље на трећем месту АТП листе. Иза њега су у првих пет Данил Медведев и Александар Зверев.
На шестом месту је Андреј Рубљов,а прате га Каспер Руд, Стефанос Циципас, Хуберт Хуркач и Григор Димитров.
Када је реч о осталим српским тенисерима, позиције им се нису мењале јер се а то чека крај турнира у Риму. Ласло Ђере је 44. на свету, иза њега је на 58. месту Миомир Кецмановић. На 64. позицији је Душан Лајовић, док је 121. рекет света млади Хамад Међедовић.
АТП листа:
1.
Новак Ђоковић (Србија) 9.990
2.
Јаник Синер (Италија) 8.860
3.
Карлос Алкарас (Шпанија) 7.345
4.
Данил Медведев (Русија) 7.195
5.
Александар Зверев (Немачка) 5.435
6.
Андреј Рубљов (Русија) 4.740
7.
Каспер Руд (Норвешка) 4.535
8.
Стефанос Циципас (Грчка) 3.860
9.
Хуберт Хуркач (Пољска) 3.730
10.
Григор Димитров (Бугарска) 3.605
СПОРТ
Страшни Јокић се пробудио – ни Денвер више не спава: Нови брејк за изједначење
Коментар