СПОРТ

Добре вести за Звезду и Партизан: Валенсији се смеши испадање из Евролиге

Док Црвена звезда и Партизан играју финале АБА лиге, једним делом мозга размишљају о томе да ли ће играти Евролигу следеће сезоне. Постоји могућност да играју и једни и други, а она се повећава информацијом да би Валенсија могла у Еврокуп.
Sputnik
Наиме, медији на Иберијском полуострву пишу да постоје велике шансе да Валенсија наредне сезоне не игра најквалитетније клупско такмичење у Европи.
Шпански "Релево" објавио је опширан текст на ову тему.
„Реалност је да је реконструкција Валенсије у току, али не губећи из вида да се и даље боре да што више напредују у плеј-офу Ендеса лиге. Овај тим који се у првој рунди плеј-офа састаје са УЦАМ Мурсијом, већ неко време ради на планирању за следећу годину. Све указује да ће се Валенсија вратити у Еврокуп иако са циљем што скоријег повратка у врхунско континентално такмичење, јер клуб већ ради на добијању вишегодишње евролигашке лиценце, и у том циљу припрема свој нови дом, 'Роиг Арену'. А на мапи пута за следећу сезону, једно од главних питања је да разјасни шта ће се коначно десити на клупи“, пише Релево.
Подсећања ради, у току је финална серија АБА лиге између Црвене звезде и Партизана, а тренутно црвено-бели воде са 2:0.
Трећа утакмица игра се у недељу од 20 часова и 30 минута, а домаћин ће бити Партизан.
Остаје да се види да ли ће у Евролигу отићи само шампион АБА лиге, или ће без обзира на исход финалне серије оба тима и наредне сезоне играти елитно такмичење.
СПОРТ
Чудесан подвиг Алонсове „банде“ – шампион Бундеслиге без пораза у сезони
Коментар