СРБИЈА

Вучић са Небензјом о позиционирањима земаља пред гласање о нацрту Резолуције о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са сталним представником Руске Федерације при УН Василијем Небензјом са којим је разговарао о последњим дешавањима и позиционирањима земаља пред гласање о нацрту Резолуције о Сребрници.
Sputnik
„Разменили смо мишљења о дипломатским активностима које Србија предузима како би се, свиме чиме располаже, супротставила овом преседану и накарадним притисцима који подривају међународно јавно право и самовољно и селективно одређују правду и истину“, рекао је председник.
Он је нагласио да за Србију нема другог пута сем борбе, до последњег тренутка, за очување образа и слободе земље, додајући да је замолио пријатељску Руску Федерацију да, и овога пута, стане уз нас у одбрани поноса и достојанства српског народа, али и начела на којима су засноване УН и правичан глобални поредак.
Председник је поновио захвалност Руској Федерацији на доследном ставу у погледу подршке територијалном интегритету и политичком суверенитету Србије и изразио наду да ће се у четвртак, и поред многих разочарења, показати да Србија има довољно јаких, искрених и поузданих пријатеља.
Претходно је Вучић одржао састанке са бројним сталним представницима држава чланица при УН поводом најављеног гласања о резолуцији о Сребреници, које је заказано за 23. мај у Генералној скупштини УН.
Вучић се састао са сталним представником Сент Луције при УН Менисом Рамбали и са сталним представником Сент Винсента и Гренадина при УН Ингом Рондом Кинг.
Разговарао је и са сталним представником Републике Уганде при УН Адониом Ајебаром, као и са сталним представником Уједињених Арапских Емирата Мухамедом Абушахабом.
Током дана, председник Вучић имаће још састанака са бројним сталним представницима држава чланица при УН.
Председник Вучић ће у Њујорку 23. маја присуствовати седници Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници.
Погледајте и:
Коментар