МУЛТИМЕДИЈА

Како је изгледало колективно венчање у Београду /фото/

У оквиру манифестације Београдски дани породице данас је организовано традиционално колективно венчање за 12 парова, којем су присуствовали и брачни парови који су се на овај начин рекли „да“ у претходних 25 година.
Sputnik
1 / 10

Парови су дошли из Лесковца, Ниша, Шапца, Обреновца, а највећи број њих је из Београда, рекао је за Танјуг организатор овог догађаја Тиви Мелчев.

2 / 10

„Укупно се пријавило око 29 парова, неки су се уплашили камера и побегли, нажалост“, рекао је Мелчев.

3 / 10

Услови за учешће у колективном венчању, како је рекао, не постоје.

„Само да имају законску основу и законско право, а то се потврђује у општини. Сви који имају законско право, у било којем крају Србије, имају право на ово венчање“, истакао је.

4 / 10

Мелчев наглашава да је колективно венчање бесплатно, те представља један вид помоћи младим паровима који ступају у брак.

5 / 10

„На првом кораку је најбитније да ти младенци имају неку помоћ и мени је то, за ових 25 година, показало искуство“, казао је Мелчев.

6 / 10

На питање колико је тешко и изазовно организовати један овакав догађај, Мелчев каже да он тежи перфекцији и не дозвољава да младенци у било којем тренутка буду нервозни.

7 / 10

„Они имају план, од почетка до краја им је сваки минут зацртан“, истакао је.

8 / 10

Мелчев је подсетио да је највећи број младенаца, који су у брак ступили путем колективног венчања, био 2014. године када се у Скупштини града Београда венчало 220 парова.

„То значи 480 људи и 480 кумова“, испричао је Мелчев.

9 / 10

Један пар који је дошао из Крушевца како би крунисао своју љубав, идеју за колективно венчање добио су од младожењине сестре.

„Још сам под утиском, све је лепо организовано и сваки детаљ је испоштован, тако да смо врло задовољни“, рекао је Алексић.

10 / 10

Један пар је открио да су венчање планирали 1978. године, али су их животне околности раздвојиле.

„Срели смо се после 45 година поново. За колективно венчање смо се одлучили у тренутку“, рекла је млада.

Коментар