СРБИЈА

Хвала Русији на подршци! Србија не одустаје од пријатеља: Рагушева разговарала с Боцан-Харченком

Председник Одбора за спољне послове Народне скупштине Марина Рагуш поновила је у разговору са амбасадором Русије у Београду Александром Боцан-Харченком да Србија неће одустати од својих пријатеља и билатералних партнера и захвалила на подршци Москве у свим међународним институцијама у погледу очувања њеног суверенитета и територијалног интегритета.
Sputnik
Рагушева је захвалила руском амбасадору на подршци Русије Србији у УН, посебно на наступу представника те земље на недавно одржаној седници Генералне скупштине УН, "који ће српски народ памтити" и који додатно потврђује традиционално пријатељство две земље, саопштено је из Народне скупштине.
Боцан-Харченко је истакао да се у УН видело да је већина земаља била или против или није била расположена за резолуцију о Сребреници, коју је оценио као потпуно антисрпску.
Он је навео и да су за његову земљу одлуке међународних организација које се односе на тзв. Косово неприхватиљиве.
Рагушева и Боцан-Харченко разменили су мишљења и о актуелним гео-политичким питањима, као и о сарадњи две државе на парламентарном нивоу, посебно нивоу радних тела, односно, одбора за спољне послове, као и на нивоу посланичких група паријатељства.
Амбасадор је Марини Рагуш уручио писане честитке председника Одбора за спољне послове Савета Федерације руског парламента Григорија Карасина и председника Одбора за спољне послове Државне думе Леонида Слуцког, поводом ступања на дужност потпредседника Народне скупштине и председника Одбора за спољне послове.
Погледајте и:
Коментар