Подкаст

Ексклузивни интервју са потпредседником Владе Србије Александром Вулином | Од четвртка до четвртка

Догађаје који су обележили претходну недељу коментарисаће у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка” потпредседник Владе Србије Александар Вулин.
Sputnik
Не смирују се страсти и нижу реакције званичника и јавности у Србији али региону поводом резултата гласања о резолуцији о геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН-а.
Милорад Додик најављује да ће Бањалука и формално поднети захтев за раздруживање од БиХ али Кристијан Шмит и америчка амбасада у БиХ упозоравају да то неће значити независност, већ крај Републике Српске.
Тзв. Косово постало је придружени члан Парламентарне скупштине НАТО, а тим поводом лорд Ланкастер направио је извештај у којем је за Србију предложио одговарајући притисак, за БиХ обуку војника по „украјинском моделу“, а за Приштину нову платформу сарадње с НАТО-ом.
Јенс Столтенберг се игра војном реториком – дозвољава украјинској војсци напад на руску територију западним оружјем али жели да спречи учешће НАТО-а у том сукобу. Путин поручује да земље које говоре о нападима на Русију треба да буду свесне чиме се играју.

О емисији „Од четвртка до четвртка“

Емисија „Од четвртка до четвртка“ анализира најактуелније теме које су обележиле претходних седам дана. Води је Наташа Милосављевић.
Гости су политиколози, социолози, војни стручњаци, дипломате, новинари, добри познаваоци актуелних политичких прилика. Емитује се сваког четвртка, сада у новом термину, од 20.00.
Коментар