СПОРТ

Хоће ли Дон Карло поново исписати историју Лиге шампиона?

Време је за финале! Фудбалери Реал Мадрида и Борусије Дортмунд играће од 21 час за титулу првака Европе. Дон Карло Анћелоти ће јурити своју чак пету титулу првака Лиге шампиона, Реал Мадрид рекордну 15, а Дортмунд другу.
Sputnik
Свакако да је Реал Мадрид увек очекиван гост у финалу Лиге шампиона, што се свакако не може рећи за Дортмунд који је направио велики подвиг ове сезоне.
Највећи изазов за популарне Милионере биће да нађу начин да надиграју једног од највећих тренера у историји Карла Анћелотија. Ако не и највећег.
Овај 64-годишњи Италијан је у каријери освојио Лигу шампиона четири пута као тренер и два пута као играч. Од укупно седам финала славио је шест!
„Исто је као и први пут. Пре свега постоји задовољство што смотамо, али и забринутост па и страх због онога што долази. Хладан зној ће се појавити у недељу после подне, то је нормално. Већ сам спреман за тако нешто“, рекао је Анћелоти.
Са друге стране, ово ће Дортмунду бити седмо европско финале. До сада је четири изгубио (УЕФА Куп - Јувентус 92/93, Фејенорд 01/02. УЕФА Суперкуп - Барселона 97/98 Лига шампиона - Бајерн 12/13). Док је у мечевима за титулу победио Ливерпул (Куп Победника Купова 65/66) и Јувентус у новом формату Лиге шампиона 1997. године.
Што се тиче потенцијалних састава, очекује се да Анћелоти поново у нападу највише очекује од Белингема, Винисијуса, Родрига и Кроса, док ће са друге стране ударне игле екипе коју води Един Терзић бити Санчо, Брандт и Филкруг.
Улазимо у финале са великим ишчекивањима и ентузијазмом. Добро смо се припремили и једва чекамо да утакмица почне“, рекао је Терзић.
Финале ће бити одиграно на Вемблију.
СПОРТ
Како је Митровић два пута расплакао Кристијана Роналда /видео/
Коментар