СПОРТ

Селектор верује да је Србија заслужила финале: „Пречка, две шансе...“

Јован Дамјановић, селектор кадетске фудбалске репрезентације Србије, верује да је његова екипа заслужила пласман у финале Европског првенства.
Sputnik
Српски тим је до 89. минута водио са 2:1, али је потом примио два гола и дозволио преокрет Португалији.
„Играли смо озбиљан фудбал, мислим да смо заслужили и тај корак ка финалу. Постићи два гола против Португалије, створити толико прилика, истина били смо приморани и да се бранимо, али остаје жал што нисмо изборили финале, јер смо били ближи победи, поготово после игре у првом полувремену“, рекао је Дамјановић.
Србија је на полувремену водила са 2:0.
"Прво полувреме је показало како можемо да играмо фудбал, мислим да смо могли да постигнемо још неки гол. Наравно, била је отворена утакмица, Португалија је добра екипа, а ми смо у другом полувремену могли да дамо гол којим био практично затворили утакмицу", истакао је Дамјановић за сајт ФСС.
Говорио је и о проблемима током утакмице.
„Погодили смо пречку, имали још две стопостотне шансе, имали смо и две принудне измене, повредио се централни бек, морали смо да мењамо, нисмо могли да наставимо са игром из првог полувремена, да играмо до ноге. Могли смо да једним голом из већ виђених ситуација да приведемо све крају, али момци заслужују све честитке за оно што су показали на турниру. Морам и то да истакнем, понашали су се врхунски, имали смо и доста пехова, можда су нас повреде онемогућиле да направимо тај последњи корак. Честитке момцима још једном за све приказано на терену и ван њега", поручио је Дамјановић.
СПОРТ
Вечити почињу ново финале
Коментар