СРБИЈА

Виши суд у Београду одбацио жалбе на гласање за одборнике градске скупштине

Виши суд у Београду данас је одбацио и последње жалбе у вези са гласањем на изборима за одборнике Скупштине града Београда, саопштио је председник Градске изборне комисије Зоран Лукић.
Sputnik
Он је нагласио да су се тиме стекли услови за доношење укупног извештаја о резултатима локалних избора у Граду Београду, саопштио је градски Секретаријат за информисање.
Лукић је пре два дана изјавио да се за проглашење укупног извештаја о резултатима избора у Београду чека разрешење поступака који су у току, а у зависности од исхода, како је рекао, постоји могућност да се створе услови за конституисање градске скупштине до краја јуна.
Рок за одржавање конститутивне седнице локалне скупштине почиње да тече од момента кад локална изборна комисија објави решења о додели мандата кандидатима за одборнике.
Конститутивну седницу, на којој се потврђују мандати одборника, сазива председник скупштине из претходног сазива у року од 10 дана од дана објављивања решења о додели мандата на веб презентацији, а конститутивна седница мора да буде одржана најкасније 30 дана од дана објављивања решења о додели мандата.
СРБИЈА
Коначни резултати у више од 50 локалних самоуправа, у некима још траје жалбени поступак
Погледајте и:
Коментар