ЕУРО 2024

Епски сценарио који Србија не би смела да понови /видео/

И једни и други су чекали 24 године да се поново нађу на Европском првенству, а воља жреба их је опет спојила у првој рунди – друга епизода епског дуела Србије и Словеније је пред нама, надамо се са далеко мање драматичним сценаријом.
Sputnik
Тог 13. јуна 2000. године на стадиону у белгијском граду Шарлроа по први пут у историји састале су се тадашња „мала" Југославија и Словенија.
И морало је да буде спектакуларно!
Словенци су повели већ у 23. минуту преко Златка Заховића, некадашње велике наде фудбала „велике" Југославије, а потом апсолутног лидера Словенаца на Европском првенству 2000. године.
Вујадин Бошков, тадашњи селектор, једнако као и Драган Стојковић 24 године касније, изоставио је из стартне поставе најбољег играча, капитена – Драгана Стојковића и експресно га је већ у 36. минуту послао на терен да среди ствари.
Драган Стојковић, 24 године касније, није то тако урадио са Душаном Тадићем, на мегдан Енглеској послао га је тек по истеку првог сата игре.
А баш у том периоду, 24 године касније, Југославија је остала са играчем мање, Синиша Михајловић је за четири минута добио два жута картона и показан му је пут у свлачионицу.
Већ тада Југославија је губила са 3:0, Заховић се поново уписао у стрелце, у 57. минуту, а пет минута раније Ивицу Краља је савладао и Миран Павлин.
Баш у том минуту селектор Бошков је повукао, испоставиће се, генијалан потез, повукао је из игре Дарка Ковачевића, послао Сава Милошевића, а он му је узвратио са два гола, у 67. и 73, минуту, између којих се у стрелце уписао и Љубинко Друловић.
Дакле, за свега шест минута Југославија је постигла три гола и вратила се у егал који је на крају и остао на снази.
Скоро две и по деценије касније, уместо Југославије ту је Србија, а на другој страни поново Словенија – спектакл се сам пише, надамо се овога пута у корист наше репрезентације.
Утакмица почиње у 15.00.
СПОРТ
Партизан иде на Украјинце – а Воша на Ајакс!
Коментар