ЕУРО 2024

Сузе српског сина због гола који слави Аустрија

Марко Арнаутовић, фудбалер српског порекла, крунисао је победу Аустрије над Пољском голом из пенала у другом мечу групне фазе Европског првенства. Погодак је прославио емотивно и терен је напустио у сузама.
Sputnik
За разлику од утакмице против Француске, у првој постави Аустрије на мечу са Пољском нашао се Марко Арнаутовић.
Није 35-годишњи капитен успео да затресе мрежу до 78. минута, али тада предузима одговорност и узима лопту да шутира са беле тачке. Фудбалер српског порекла погодио је за 3:1 и тиме ставио тачку на победу Аустрије.
Само неколико минута касније Арнаутовић је напустио терен и то не сакривајући емоције. Колико је Марку значио гол видело се по сузама при изласку са терена.
1 / 4
Марко Арнаутовић
2 / 4
Марко Арнаутовић
3 / 4
Марко Арнаутовић
4 / 4
Austria's forward #07 Marko Arnautovic celebrates scoring his team's third goal during the UEFA Euro 2024 Group D football match between Poland and Austria at the Olympiastadion in Berlin on June 21, 2024. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP)
Великог удела имао је и код гола за 2:1 за Аустрију који је постигао Кристоф Баумгартнер. Арнаутовић је тада пропустио лопту кроз ноге како би несебично створио шансу саиграчу који је то потом и искористио.
Утакмица против Пољске била је рекордна 114. за Арнаутовића у дресу Аустрије за коју је уписао 37. гол.
Марко је рођен у Аустрији, али поносно истиче своје српско порекло, говори српски језик, а колико поштује Србију показао је недавно током пријатељске утакмице када се крстио током химне „Боже правде“.
Срби су му поштовање показали и 2016. године када су Орлови у Београду против Аустрије играли у квалификацијама за Светско првенство. Арнаутовић је тада био изненађен начином на који је дочекан.
„Мислио сам да ће ми навијачи звиждати и да ће да ме псују. Морам да кажем да имам велики респект према њима и хвала им за скандирање! Имао сам доста прилика за гол, могао сам да дам два или три, али у реду није ме хтело“, рекао је тада фудбалер српског порекла.
Потом је говорио и о химни.
„Ја се увек крстим, православац сам. Када уђем на терен да ме Бог чува. Када је химна ја слушам моју химну из Аустрије, мајка ми је одатле, а исто волим да чујем и српску химну јер ми је отац одатле и комплетно порекло“, каже Арнаутовић.
СПОРТ
Новак „жртва“ грешке у систему – зашто је и где нестала застава Србије?
Коментар