ДРУШТВО

Одређен притвор осумњиченом за убиство ванбрачне супруге

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио је притвор до 30 дана Немањи Ш. (41) осумњиченом да је 21. јуна лишио живота своју ванбрачну супругу С. Р. (50) коју је претходно злостављао.
Sputnik
Притвор му је одређен да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду, али и зато што је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора већа од десет година, а начин извршења или тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, потврђено је Танјугу у том суду.
Осумњичени је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду изнео одбрану.
Наредбом за спровођење истраге њему се на терет ставља кривично дело Тешко убиство из члана 114. став 1. тачка 10, за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или доживотни затвор.
Постоје основи сумње да је Немања Ш. 21. јуна у вечерњим часовима, након вербалне расправе, рукама и ногама нанео више удараца С. Р. по телу, као и најмање један ударац у пределу главе чврстим предметом, услед којих повреда је оштећена преминула.
Такође се сумња да је Немања Ш. континуирано од заснивања ванбрачне заједнице у претходних 10 година, злостављао С. Р, тако што ју је тукао, понижавао, контролисао њено кретање, дружење и располагао њеним новчаним приходима, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Коментар