ЕУРО 2024

Хрвати на два посто

Фудбалска репрезентација Хрватске је у последњем минуту утакмице против Италије остала на два одсто шансе за пролаз у даљу фазу Европског првенства.
Sputnik
Италија се провукла, Хрватској сада игра само теорија да као као једна од четири најбоље трећепласиране селекције јер је засад најгора.
Испред ње су Мађарска из групе А, Аустрија из групе Д и све селекције из групе Е где су Белгија, Румунија, Словачка и Украјина. Дакле, Хрвати могу у теорији да заврше само испред трећепласираних из група Ц и Ф.
У нашој групи им је неопходан пораз Словеније од Енглеске са четири гола разлике и да Данска победи Србију било којим резултатом или да Србија победи Данску четири разлике.
И чак ако се то деси, потребно им је да Португалци у групи Ф савладају Грузију и да Турска савлада Чешку.
Што се тиче Србије, она чак и ремијем против Данске могла да прође као једна од најбољих трећепласираних.
Услови су следећи - ако Енглеска победи Словенију са више од гола разлике, Португалија победи Грузију, а Турска савлада Чешку, Србија пролази даље и са ремијем и имаће исти број бодова као Словенија, Хрватска и Чешка или Грузија, али бољу гол-разлику.
Такође и Мађарској су знатно скочиле шансе да прође даље, потребно јој је да Словенија изгуби од Енглеске и да на мечу Србије и Данске не буде нерешено.
Исходи следе...
ЕУРО 2024
Како смо стигли од преузимања заслуга до одбацивања одговорности
Коментар