РУСИЈА

Венецуела поздравља долазак руских ратних бродова: Заједно бранимо мултиполарни свет

Група руских бродова стигла је у Венецуелу са мировном мисијом, обе стране тренутно бране аутономију народа и мултиполарни свет, изјавио је за Спутњик градоначелник општине Варгас у савезној држави Ла Гваира Хосе Мануел Суарез.
Sputnik
„Посета ове руске фрегате и целе њене посаде носи поруку мира, хармоније и заштите, јер смо ми народи који бране нашу вољену Отаџбину и цео свет", рекао је Суарез.
Он је истакао да Русија и Венецуела „са геополитичког становишта" бране мултиполарни свет.
„Овај концепт деле и наша руска браћа, наш народ са челу са председником Николасом Мадуром, као и руски председник Владимир Путин", додао је градоначелник.
Претходно, руско Министарство одбране саопштило је да је одред бродова Северне флоте Русије, који се састоји од фрегате и средњег морског танкера, стигао у луку Ла Гваира у Венецуели.
Боравиће тамо неколико дана, након чега ће морнари из Северног мора наставити да извршавају своје задатке у водама Атлантског океана, саопштило је министарство одбране Русије.
Према саопштењу Министарства, одред бродова Северне флоте кренуо је 17. маја на још једно дуго путовање. Главни циљеви кампање су демонстрација заставе и обезбеђење поморског присуства у оперативно важним областима океанске зоне.
Погледајте и:
Коментар