РЕГИОН

Лидери већине парламентарних странака бојкотују Милатовића, на састанак му дошла шачица опозиције

Лидери већине парламентарних странака нису се одазвали позиву председника Црне Горе Јакова Милатовића да присуствују састанку који је он иницирао на тему европских интеграција.
Sputnik
На састанак који је почео у Вили Горица стигли су лидер ДПС-а Данијел Живковић, лидер Социјалдемократа Дамир Шеховић и независна посланица Јевросима Пејовић, наводи РТЦГ.
Стигао је и председник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.
Састанку присуствују и лидер Хрватске грађанске иницијативе (ХГИ) Адријан Вуксановић и Форце Генци Ниманбегу.
На састанак не долазе представници ПЕС-а, као ни лидери Нове српске демократије и Демократске народне партије.
Из ПокретаЕвропа сад (ПЕС) казали су да неће присуствовати састанку код Милатовића јер, како кажу, не желе да „сведоче Милатовићевом прекорачењу уставних надлежности“.
И председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић такође је обавестио јавност да неће доћи на састанак.
Нова српска демократија (НСД) неће учествовати на састанку који је иницирао председник Црне Горе Јаков Милатовић, саопштили су из те партије и додали да су се солидаришу са колегама из парламентарне већине.
Милатовић је лидере парламентарних политичких субјеката позвао на састанак како би их информисао о закључцима разговора које је имао у Бриселу са партнерима из Европске уније (ЕУ).
Он је лидерима парламентарних партија захвалио на досадашњем залагању како би Црна Гора добила позитиван Извештај о процени испуњености привремених мерила (ИБАР).
„Посебно радује што смо сведочили јединству у Скупштини приликом усвајања ИБАР закона и окупљању око најважнијег стратешког циља за нашу државу - чланства у ЕУ“, навео је Милатовић у позиву који је упутио свим лидерима парламентарних политичких субјеката.
Милатовић је подсетио да је у уторак, на позив председника Европског савета Шарла Мишела, боравио у Бриселу, а након његовог одлагања већ испланиране посете Црној Гори.
„Имајући у виду да се налазимо у кључној етапи европског пута Црне Горе, сматрам изузетно важним да будете у потпуности информисани о закључцима разговора које сам имао у Бриселу са нашим ЕУ партнерима“, навео је Милатовић.
То је, како је истакао, посебно важно у контексту сложене друштвено-политичке динамике коју је, у наредном периоду, неопходно усмерити ка остваривању што скоријег чланства земље у ЕУ.
Погледајте и:
Коментар