СПОРТ

Син српске легенде после првенца за Звезду на дебију: „Један од многих...

Лазар Јовановић, син Милана Ланета Јовановића, постигао је првенац у дресу Црвене звезде и то на дебију у победи над Сочијем у Санкт Петербургу – 2:0. Како је талентовани нападач, иначе бивши фудбалер Војводине, поручио по завршетку сусрета, нада се да ће то бити један од многих голова.
Sputnik
Крв није вода! Могло се куд и камо раније видети у случају Лазара Јовановића, који је фудбалски ген наследио од славног оца и човека који је срушио Немце на Мундијалу 2010. у Јужној Африци.
Завршио је тада Лане „у каналу“ приликом оне луде, али пре свега искрене и у његовом стилу прославе, а сада 17 година касније, дочекао је да његов наследник погоди за Звезду и то на дебију, после бурног „раскида“ са „новосадском старом дамом“.
„Надам се да је ово мој први од многобројних голова у Црвеној звезди. Трудићу се да испуњавам све захтеве шефа Владана Милојевића и да радим што више на себи, како бих напредовао. Што се самог гола тиче, фудбал је жива ствар, то су све ситуације и моменти у којима се играчи нађу, најбитније је да их добро испратите, што се мени десило када сам се нашао на другој стативи и спровео лопту у мрежу, што није било толико тешко“, искрен је Јовановић јуниор.
Како је истакао за клупски сајт, сви су га одлично прихватили од првог тренутка када је закорачио у Љутице Богдана.
„Морам да нагласим да су ме сви саиграчи примили у тим феноменално, многе од њих познајем од раније, док су ми старији доста помогли саветима како да се понашам и како да реагујем у одређеним ситуацијима, те ми за сада лепо иде. Открићу вам да сам се пре доласка додатно спремао за припрем, па сам их дочекао максимално, иако је умор нормална ствар у овом делу припрема. Брзо успевам да се регенеришем“, рекао је стрелац другог гола у победи над Сочијем Лазар Јовановић.
ЕУРО 2024
Српски фудбалер на цени: „Млад, јак – интригира!“
Коментар