СПОРТ

Руси рекли „не“ уценама

Руски спортски тим на Олимпијским играма у Паризу, биће сиромашнији за чак деветоро спортиста који су рекли „не“ дискриминацији и уценама Међународног олимпијског комитета (МОК). У питању су рвачи који се неће појавити на Играма, због, како кажу, дискриминаторских услова који су им наметнути.
Sputnik
Русија која је требало да има 23 представника на Олимпијским играма, наступиће по свој прилици са њих 14. Разлог, њих девет одустало је пред уценама МОК.
Претходно је Извршни комитет рвачког савеза Русије, још 19. јуна, препоручио спортистима који су „оверили олимпијску визу“ да се појаве на Играма 2024. године, што је и учињено. Ипак, у међувремену су се ствари промениле јер су рвачи одустали.
„Спортисти и тренери руских репрезентација у слободно, женском и грчко-римском рвању неће следити политичаре и неће дозволити да се сломи дух руског тима. Не прихватамо неспортски принцип селекције којим се МОК руководио приликом формирања листе примљених спортиста, чија је сврха подривање принципа јединства нашег тима“, наведено је у саопштењу Рвачке организације Русије, објављеном на њиховом официјалном сајту.
Подсетимо, МОК је забранио да се руски спортисте такмиче под заставом своје земље, као и интонирање химне због специјалне операције у Украјини.
СПОРТ
Србија добила 110. члана на Играма у Паризу
Коментар