СПОРТ

ФСС одговорио Партизану, црно-бели се обратили Џајићу

Одлуку да у наредној сезони сви клубови у стартној постави морају да имају два српска фудбалера млађа од 22 године Партизан није подржао поводом чега су се црно-бели огласили саопштењем, а убрзо је стигао и одговор Фудбалског савеза Србије. Ту се није завршило, већ су се црно-бели поново огласили.
Sputnik
За овај предлог гласало се прошлог месеца и у понедељак ће Заједница Суперлиге и Прве лиге Србије донети коначну одлуку, а поводом новог правила још једном се огласио ФСС који је саопштењем уједно одговорио Партизану.
„О предлогу за промену правила и повећање броја бонус играча за предстојећу сезону дискутовало се у Заједници Супер и Прве лиге Србије. Одлука коју су подржали сви клубови осим ФК Партизан, и која је прослеђена на усвајање Извршном одбору Фудбалског савеза Србије, резултат је темељне анализе и консултација са стручњацима и представницима клубова, а чврсто верујемо да ће донети максималну корист развоју српског фудбала.
Пружање шансе што већем броју младих играча да се докажу на терену и стекну драгоцено искуство играња у сениорској конкуренцији у складу је са нашом стратегијом подршке талентима и унапређењу квалитета домаћег такмичења, као и јачању конкуренције за места у А репрезентацији Србије.
Чуди нас исхитрена реакција ФК Партизан, јер одлука о повећању броја бонус играча, поред тога што је у интересу целокупног српског фубала, пре свега иде у прилог клубовима који ће имати прилику да развијају сопствене играче и стварају снажне темеље за будућност.Фудбалски савез Србије ће увек подржати предлоге и одлуке који имају за циљ јачање и даљи развој фудбала у нашој земљи“, наводи се на сајту ФСС.
После овог саопштења поново се огласио Партизан. Црно-бели овога пута обратили су се директно Драгану Џајићу, председнику Фудбалског савеза Србије.
„Господине Џајићу, изненађује брзина којом сте реаговали на јучерашње саопштење ФК 'Партизан'. С обзиром на то да касните 30 дана са доношењем Пропозиција за фудбалско такмичење, мислили смо да ћете се по овом питању огласити тек почетком августа. Такође нисте се удостојили да одговорите на неколико дописа на ову тему која Вам је упутио наш клуб, а сада хитро, у договору са Вашим колегом из Црвене Звезде Звезданом Терзићем пишете саопштења и поново дезавуишете јавност!
Питамо се ко је аутор наведеног саопштења, Ви или Звездан Терзић, с обзиром на то да према информацијама којима располажемо, нису испоштоване интерне процедуре ФСС, па нико од осталих људи у ФСС није упознат са саопштењем, већ су за исто сазнали из медија! Фудбалски савез Србије, на чијем се челу налазите, и који би требало да буде пример свим фудбалским регионима и клубовима у Србији, флагрантно крши Закон о спорту и не намеравате да се ту зауставите! Није тачно да су се правиле темељне анализе и спроводиле дискусије о увећању броја тзв. 'бонус играча', а уколико тврдите да јесу, ставите на увид јавности те Ваше темељне анализе на које се позивате. Број младих играча на терену не зависи од правила које ви донесете, већ се млади играчи својим квалитетом и залагањем изборе за наступе и фудбалску афирмацију.
Закон о спорту је правно обавезујући за све организације и актере у спорту у Републици Србији, а начин на који ви третирате тај Закон говори и о начину на који управљате савезом: неодговорно, својевољно и у интересу појединаца. ФК 'Партизан' је увек радио у интересу српског фудбала развијајући младе играче који са пуно успеха наступају за све репрезентативне селекције Србије. Довољно је уосталом погледати састав А репрезентације Србије на актуелном Европском првенству. ФК 'Партизан' није против пружања шанси младим играчима, већ као одговоран и озбиљан клуб сматра да измена пропозиција и правила 10 дана пред почетак сезоне представља грубо кршење Закона о спорту и стављање клубова у неравноправан положај. Још једном Вас упозоравамо да Пропозиције за такмичење не можете мењати по својој вољи, већ да морате поштовати Закон. У супротном, ФК 'Партизан' ће бити приморан да се обрати Министарству спорта ради заштите својих интереса, а онда и правосудним органима Републике Србије“, наводи се у саопштењу Партизана.
Нова сезоне Суперлиге почиње 20.јула.
СПОРТ
Писање историје и порука „малих“: „Ово није за паре!“
Коментар