РЕГИОН

Нова ујдурма из Сарајева: „Ко је одобрио улазак Војске Србије у БиХ?“

Члан Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић изјавио је данас да мора одмах да се утврди ко је дозволио да Војска Србије уђе на територију БиХ, након што су припадници Војске Србије учествовали у дефилеу у Приједору поводом обележавања годишњице битке на Козари.
Sputnik
У међувремену, Танјуг је објавио да је Амбасада Србије нотом најавила Министарству спољних послова БиХ долазак војних кадета у Приједор
"Прво и основно питање овде је, ко је одобрио улазак Војске Србије у БиХ? Председништво БиХ то није учинило. Да ли је то урадило Министарство одбране? То се одмах мора утврдити. Ако није ни Министарство одбране, онда је реч о класичном акту агресије", навео је Комшић, пренели су сарајевски медији.
Раније данас, уочи обележавања 82-годишњице битке на Козари, припадници Војске Србије учествовали су у свечаном дефилеу кроз Приједор.
Како је пренела РТРС, тридесетак кадета и двадесетак старешина дефиловало је од хотела "Приједор", главним градским шеталиштем до Позоришта Приједор.
У дефилеу су учествовали и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, министар за рад, борачка и социјална питања Србије Немања Старовић и државни секретар у овом министарству Зоран Антић.

Амбасада Србије у Сарајеву најавила долазак војних кадета у Приједор

Амбасада Србије у Сарајеву нотом је најавила Министарству спољних послова Босне и Херцеговине долазак кадета војне и полицијске академије који су учествовали у обележавању 82 године од Битке на Козари, пренео је данас Танјуг.
РЕГИОН
Додик: Страдање на Козари треба да обележава цео српски народ /видео/
Погледајте и:
Коментар